slippery elm poeder
Ulmus rubra - Rode iep bast poeder - slippery elm pdr

Ulmus rubra - Rode iep bast poeder - slippery elm pdr

Bestel
  • Beschrijving

Van dit product wordt de binnen-bast gebruikt en wordt hier als poeder aangeboden. Je kunt het ook als thee kopen in deze webwinkel.

De Engelse naam is slippery elm.

Rode iep is één van de bestanddelen van de Essiac thee.

Slippery elm, rode iep bevat veel slijmstoffen die goed zijn voor het slijmvlies van maag en darmen. De belangrijkste slijmstof in rode iep poeder is de onverteerbare polysacharide op basis van galactose.

Slijmstoffen zijn inhoudsstoffen van planten die grote hoeveelheden water aan zich kunnen binden en dit omzetten tot een slijmerige gel/oplossing. Maak het daarom aan met veel water.

Het poeder van de rode iep kan als verdikkingsmiddel in soep worden gebruikt. Ook kan het toegevoegd worden aan deeg om het luchteriger te houden. Het wordt veel toegepast bij glutenvrije recepten.

Gebruik:
2-3 theelepels in een smoothie of mengen met water, goed roeren of schudden en laat het 2 tot 5 minuten staan. Voor het drinken goed doorroeren en nog een glas water erachter aan drinken.

Rode iep is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan.Dit is zeer zeldzaam.

wildpluk

 

Rode iep is één van de bestanddelen van de Essiac thee.De slippery elm poeder is afkomstig van uit de USA en heeft geen biologisch-certificaat.